Wednesday, June 28, 2017

HIVEINSPIRATION medus su ilgaisiais pipirais ir Kuding arbata

Sveiki, mieli skaitytojai,

šiandien noriu papasakoti apie tikrą lietuvišką skanėstą, bet ne šiaip kokį, o iš tiesų sveiką – mūsų visų mylimą medutį :)


HIVEINSPIRATION medus – išskirtinis, galite paragauti jo su ilgaisiais pipirais, su Kuding arbata, čili pipirais, kuminu, žvaigždiniu anyžiumi, taip pat galimas paprastas ar grikių medus. 

Medus su ilgaisiais pipirais – labai išskirtinis skonis, tikėjausi, kad gal bus aštru ir neįmanoma valgyti, bet nieko panašaus, pipirai neįkyriai jaučiasi, tačiau sudaro puikų kontrastą su medaus saldumu. Labai skanu tiek su bandelėmis, tiek su šviežiu agurku. Jei kas nesate ragavę šviežio agurko su medumi, tai labai rekomenduoju, šis skanėstas man labai primena vaikystę :) 

Medus su Kuding arbata – man visiškai negirdėtas dalykas, netgi nežinojau, kas toji Kuding arbata. Taigi norėčiau su ja supažindinti ir Jus.

Kunding arbata (gamintojo aprašymas)

Kudin arbata tradicinėje kinų medicinoje buvo vartojama tūkstančius metų ir vis dar plačiai vartojama iki šiol. Tai – sveikatos ir lieknėjimo arbata. Jos kartus skonis slepia daugiau kaip 200 elementų, o atlikti tyrimai patvirtina, jog ji turi daug svarbių, terapinėmis savybėmis pasižyminčių bioaktyvių medžiagų, tokių kaip amino rūgštys, vitaminas C, polifenoliai – antioksidantai, flavonoidai, kofeinas, proteinas ir kt. Kudin arbata skatina kraujotaką, mažina kraujo spaudimą bei cholesterolio kiekį, gerina ir reguliuoja virškinimą, pasižymi detoksikacinėmis savybėmis.

Jei atvirai, nežinojau, ko tikėtis, nes tai gana neįprastas derinys – taip, mes geriamą arbatą ir įsidedame į ją medaus, tačiau arbata meduje – tai kažkas naujo. Skonis labai įdomus ir man pasirodė tikrai skanu! Primena juodosios arbatos kartumą, tačiau jį vėlgi atsveria medaus saldumas. Meduje yra arbatos dalelių, tačiau taip dar smagiau :) Šis derinys aštresnis ir išraiškingesnis nei medaus su ilgaisiais pipirais, jis tiks mėgstantiems aštresnius pojūčius. 


No comments:

Post a Comment