Thursday, December 29, 2016

Medaus skanėstas su šaltalankiais

Sveiki,

ar kada ragavote medaus su šaltalankiais? O su svarainiais? O gal net su spanguolėmis? Jei ne, tuomet daug praradote, nes tai tikras sveikas skanėstas, kurio nepakeis jokie pyragai ir spurgos :) 

Šiandien noriu papasakoti apie Medaus namų skanėstą su šaltalankiais – mmmm, pirštus galima apsilaižyti!


Tai visiškai natūralus produktas – jį sudaro 95 proc. tikro lietuviško medaus ir 5 proc. šalčiu džiovintų šaltalankių. 

Kaip teigia gamintojas, šaltalankiai džiovinami šaldant: šio proceso metu pasiekiama itin žema temperatūra, iš uogų išgarinamas vanduo ir jos lieka sausos, traškios, išlaiko savo formą, spalvą, aromatą, mineralus ir vitaminus.
Mano manymu, tai unikalus produktas, kurį aš atradau visai netyčia – ieškojau dovanos šeimos nariui, kuris labai mėgsta medų, tačiau paprastas medus jau buvo pabodęs ir dovanotas ne kartą, todėl norėjosi kažko naujo ir negirdėto. Čia pagelbėjo geriausias draugas ,,google'as“. 

Net neįsivaizdavau, koks bus skonis, tačiau galiu pasakyti, kad jis nuostabus. Jaučiamas medaus saldumas, kurį sušvelnina šaltalankių rūgštelė. Skanėtas tiks tiek su duona, pyragu, tiek vienas, nepaprastai gardu tiesiog kabinti šaukšteliu iš indelio ir smaližiauti. 


200 g indelio kaina 4.99 Eur. 


No comments:

Post a Comment